CE Proof
BENELUX
HomeContact
ce proof


.

Over ons

Algemeen

Notified body

CE Keuring

Online aanvraag

Aankoopkeuring

Download/links
     
     
  Technisch dossier           -       Eigenaarshandleiding        -        Verklaring van Overeenstemming      
Annex III A verklaring     -       Bouwersplaatje/CIN          -        Veiligheidslabels
 
Waaruit bestaat de CE markering

Technisch Dossier
Het Technisch Dossier beschrijft hoe het vaartuig voldoet aan de CE regelgeving.
In onze functie als consultant stelt CEproof het Technisch Dossier op en voert daarbij tevens de inspectie uit. Wanneer hierbij afwijkingen zijn ten aanzien van de geldende normen, bespreken wij dit met u en denken mee hoe een en ander kan worden aangepast. Vaak wordt het concept Technisch Dossier vooraf al toegezonden, in de vorm van een checklist. Wanneer er tijdens de bouw onduidelijkheden zijn, of twijfels over de regelgeving, dan bieden wij support tijdens de bouw.   

(terug naar boven)


Eigenaarshandleiding
Wanneer het Technisch Dossier volledig is afgerond in onze software, dan kan de eigenaarshandleiding worden gegenereerd. De eigenaarshandleiding biedt de mogelijkheid om diverse details aan te vullen, aan de standaard wettelijke tekst. Ook kunnen wij u van dienst zijn met exclusieve eigenaarshandleidingen en handleidingen in andere talen, zoals Frans, Duits, Engels en zelfs Zweeds en Spaans, etcetera.

(terug naar boven)


Verklaring van Overeenstemming
De Verklaring van Overeenstemming dient als bevestiging dat een vaartuig voldoet aan de CE regelgeving. In bijvoorbeeld België is dit een belangrijk document voor Belgen om een vignet te kunnen krijgen en dus legaal het schip in België te kunnen gebruiken. In België staat de Verklaring van Overeenstemming beter bekend als het CE attest. Deze verklaring wordt bij de eigenaarshandleiding gevoegd en behoort altijd aan boord te blijven.

(terug naar boven)


Annex III A verklaring
Een Annex III A verklaring is een verklaring welke wordt afgegeven door een bedrijf dat een deel van het vaartuig heeft gebouwd, onder de geldende CE normen. Bijvoorbeeld een casco bouwer behoort een zg. Annex III A verklaring te leveren aan de eigenaar of werf, die uiteindelijk het vaartuig zal afbouwen en als eindproduct op de markt brengt. CEproof kan u van dienst zijn bij het opstellen van de Annex III A verklaring en de inspectie, dat het door u gebouwde deel van het vaartuig voldoet aan de regelgeving.

(terug naar boven)


Bouwersplaatje en de CIN Code
Wanneer de CE markering is afgerond wordt er een bouwersplaatje op het vaartuig gemonteerd en tevens een plaatje waarop de CIN code zichtbaar is. CIN staat voor Craft Identification Number en behoort aan de SB zijde op het achterschip gemonteerd te worden. Bij polyester vaartuigen wordt de CIN code vaak al in de romp ingelamineerd, tijdens de bouw. CEproof ontwerpt en kan de plaatjes leverenb in verschillende materialen, zoals aluminium, RVS, messink en zelfs in de vorm van watervaste stickers.

(terug naar boven)Veiligheidslabels
In het vaartuig moeten vaak veiligheidslabels worden aangebracht. Een voorbeeld daarvan is een label wat een nooduitgang aangeeft. In het door ons gegenereerde Technisch Dossier worden de labels die in uw vaartuig moeten worden aangebracht, aangegeven en wij kunnen u van dienst zijn met het ontwerp en de levering daarvan.

(terug naar boven)